
Sukupolvelta toiselle: Dad cap ja paksupohjaiset tennarit
teksti: camilla åsedal
KUVITTAJA: ebba lundberg

Tällaista mukavaa tyyliä käytettiin alun perin vapaa-ajalla töiden jälkeen, sillä toimistolla pukukoodina oli puku, ja miehet halusivat pukeutua johonkin mukavampaan ja rennompaan tullessaan töistä kotiin. Siitä lähtien, kun virallisen ja rennomman pukeutumisen raja on alkanut häilyä, ovat niin farkut kuin lippalakki lisääntyvissä määrin hyväksyttyjä vaatteita toimistolle. Tämä riippuu tietenkin, mistä ammattiryhmästä puhutaan, sillä virallinen puku voi yhä olla se oikea toimistotyyli esimerkiksi pankkiireille, juristeille ja asuntovälittäjille.
Nykyään kyseistä tyyliä eivät siis käytä vain valkoihoiset, keski-ikäiset miehet Yhdysvaltain keskiverto-osavaltiosta, vaan myös 26-vuotiaat milleniaalimiehet, jotka käyttävät tyyliä toimistolla huolettomasti ja nostalgioiden. Pukeutumistyyli on yhtäaikaisesti eri sukupolvien käytössä luultavasti etenkin mukavuutensa ansiosta.
Ei ole uutinen, että trendejä tulee ja menee. ”Dad cap” on vain yksi poiminta kaikista isätyyleistä, joista voi kerätä inspiraatiota omaan henkilökohtaiseen tyyliinsä. Jotkut klassisempia ja toiset räväkämpiä tyyliltään. Muistammehan korkeavyötäröiset reisitaskushortsit ja niiden sisään tungetun Havaiji-paidan, ruudullisen lyhythihaisen puuvillapaidan ja asun, jossa on farkkua päästä varpaisiin yhdistettynä puukenkiin tai cowboy-bootseihin. Voimme toki naureskella isiemme enemmän tai vähemmän hyvälle tyylitietoudelle, mutta toisaalta voimme myös inspiroitua siitä. Tosiasia on, että isiemme erilaiset tyylit vuosien varrella, toimivat tyyli-inspiraationa tuleville sukupolville. Voimme poimia asuista niiden parhaat palat ja antaa tyylin elää jatkossakin erilaisina tulkintoina ja osana omaa persoonallista tyyliämme.