Herkullisen ruoan tärkeitä komponentteja ovat suolaisuus, hapokkuus ja ruoan rakenne. Tämä pitää paikkaansa erityisesti BLT-leivän kohdalla. Opi löytämään leipääsi täydellinen tasapaino viikonlopun inspiraatiojuttumme avulla, jossa kerromme samalla, kuinka voit pukeutua rentoon vapaapäivään.
Teksti: Sebastian Frank
Kuva: Alamy
Julkaistu
20.11.2020
Kuten jo alussa mainitsimme, on suolaisuuden, hapokkuuden ja rapean rakenteen tasapaino eritäin tärkeitä BLT-leivän valmistuksessa. BLT nimi tulee englannin kielen sanoista
Bacon,
Lettuce ja
Tomato – eli juuri se, mitä tarvitaan rentoon vapaapäivään myöhään vietetyn perjantai- tai lauantai-illan jälkeen. Rajoitetuista ruoanlaittotaidoista huolimatta, yritämme opastaa sinua täydellisen itsetehdyn kerrosleivän valmistuksessa, ja kuinka voit olla pukeutuneena sitä tehdessä.
Ainekset (2 annosta)
- 8 siivua pekonia
- 2 suurta tomaattia
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- Merisuolaa
- Vastarouhittua mustapippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 0,5 dl majoneesia
- 6 salaatinlehteä
Valmistusohje
Paista pekonit kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Nosta leikkuulaudalle.
Viipaloi tomaatit ja aseta ne kulhoon. Sekoita punaviinietikka, ruokalusikallinen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria keskenään. Kaada kastike tomaattiviipaleiden päälle.
Voitele leipäviipaleet majoneesilla (reilu kerros), sekä valuta päälle ½ tl oliiviöljyä.
Asettele tomaattisiivut leiville majoneesin päälle ja lisää salaatinlehdet tomaattien päälle.
Nosta pekonisiivut toisten leipäsiivujen päälle, jossa on ainoastaan majoneesia. Laita leivät päällekkäin ja leikkaa kahteen osaan ja tarjoile heti.
Vaatteet rennon vapaapäivän viettoon
Mitä pidit tästä artikkelista?