
Inspiraatiota viikonloppuun: Täydellinen itsetehty BLT-leipä
Teksti: Sebastian Frank
Kuva: Alamy
Ainekset (2 annosta)
- 8 siivua pekonia
- 2 suurta tomaattia
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- Merisuolaa
- Vastarouhittua mustapippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 0,5 dl majoneesia
- 6 salaatinlehteä
Valmistusohje
Paista pekonit kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Nosta leikkuulaudalle.Viipaloi tomaatit ja aseta ne kulhoon. Sekoita punaviinietikka, ruokalusikallinen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria keskenään. Kaada kastike tomaattiviipaleiden päälle.
Voitele leipäviipaleet majoneesilla (reilu kerros), sekä valuta päälle ½ tl oliiviöljyä.
Asettele tomaattisiivut leiville majoneesin päälle ja lisää salaatinlehdet tomaattien päälle.
Nosta pekonisiivut toisten leipäsiivujen päälle, jossa on ainoastaan majoneesia. Laita leivät päällekkäin ja leikkaa kahteen osaan ja tarjoile heti.