KELLONKONEISTO
Jos olet ostanut mekaanisen kello automaattikoneistolla, älä huolestu, jos kellon viisarit ovat paikoillaan pakkauksen avatessasi. Mekaaninen koneisto tarvitsee manuaalista liikettä päästäkseen liikkeelle ja ladatakseen käyntivaransa. Lue kellonkoneistosta lisää muista kellojulkaisuistamme tai tutustu oman kellosi käsikirjaan. Aseta kelloon oikea aika ja sen sijaan, että ravistaisit kellon kulkemaan, me suosittelemme, että kierrät kellon vetonuppia myötä päivään muutaman kierroksen ennen kuin laitat sen ranteeseen.
RANNEKE
Kaikki kellot, joissa on teräsranneke, toimitetaan täysmittaisen rannekkeen kanssa, jossa on kaikki metallipalaset kiinnitettyinä. Ranteen paksuudesta riippuen rannekkeesta tarvitsee usein poistaa yhden tai useampia palasia. Suosittelemme, että viet kellon siinä tapauksessa kellosepän luokse lyhentämistä varten. Jotta meiltä ostamasi kello sopisi täydellisesti ranteeseesi, me vastaamme rannekkeen lyhentämisestä aiheutuneista kustannuksista. Ota kuva kellosepältä saamastasi kuitista ja lähetä se sähköpostilla meille, niin me maksamme lyhennyksen hinnan sinulle takaisin. Ota yhteyttä asiakasneuvontaamme, jos sinulla on kysyttävää asiasta.
Kellon rannekkeen vaihtaminen on myös täysin mahdollista. Jos omistat oikeat välineet ja tiedät, miten ranneke vaihdetaan, voit tietenkin tehdä sen itse kotona. Me kuitenkin suosittelisimme suorittamaan vaihdon kellosepän luona.
Ranneke kannattaa puhdistaa tasaisin väliajoin. Metallipalojen väleihin kiinnittynyt lika, kuten kuolleet ihosolut ja pöly, kannattaa poistaa pehmeän hammasharjan ja astianpesuaineen avulla. Kuivaa ranneke huolella puhdistuksen jälkeen. Nahka- ja kumiranneke pyyhitään puhtaaksi liinan avulla ja vaihdetaan uuteen, jos se alkaa halkeilla tai on likaantunut niin, että se ei lähde enää puhtaaksi.
KELLOT JA VESI
Kellon vesitiiviyden voi usein tarkistaa kellotaulusta. Muistathan kuitenkin, että vaikka kellotaulussa lukee 100 m, ei se tarkoita, että kellon kanssa voi sukeltaa 100 metrin syvyyteen. Kello kestää staattisen paineen, joka vastaa 100 metrin syvyydessä olevaa vedenpainetta. Todellisuudessa kelloon kohdistuu dynaamista painetta, koska sinä liikut veden alla. Lisätietoja vesitiiviydestä saat alla olevasta taulukosta.
VESITIIVIYDEN MERKINTÄ
Alle 3 baaria /3 atm / 30 m Ei lainkaan vesitiivis, ainoastaan suojattu pölyltä
3 baaria / 3 atm / 30 m Vesitiivis, kestää vesiroiskeen esimerkiksi astioita tiskatessa, sateella ja sumulla
5 baaria / 5 atm / 50 m Vesitiivis kello, ei suositella käytettävän kylvyssä tai suihkussa
10 baaria / 10 atm / 100 m Vesitiivis kello, jonka kanssa voi käydä suihkussa, kylvyssä ja sukeltaa
20 baaria / 20 atm / 200 m tai enemmän Vesitiivis kello, jota voidaan käyttää sukellukseen
|
Jotta kellon vesitiiviys voidaan varmistaa, suosittelemme tekemään painetestin kellosepän luona tasaisin väliajoin. Jos kelloa käyttää paljon veden läheisyydessä, kannattaa painetesti tehdä noin kerran vuodessa.
Vedenpinnan alla tai veden läheisyydessä ei tule koskaan vetää ulos kellon vetonuppia tai käyttää kellon muita nappuloita. Jos varovaisuudesta huolimatta saat kellosi sisään vettä, kannattaa se viedä mahdollisimman nopeasti kellosepän luo. Pidä kello ranteessasi ennen kellosepän luokse pääsyä, jotta kosteus tiivistyy lasiin ja koneiston vauriot jäävät minimiin.
Jos käytät kelloa suola- tai kloorivedessä, suosittelemme huuhtelemaan kellon sen jälkeen makealla vedellä.
HUOLTO
Mekaanisille kelloille suositellaan säännöllistä huoltoa noin 4-5 vuoden välein. Huollon aikana kellon kunto tarkistetaan, ranneke ja kellonkehä puhdistetaan (ja kiillotetaan tarpeen mukaan), kaikki osat puhdistetaan ultraäänen avulla, kellonkoneisto voidellaan uusilla öljyillä, tiivisteet vaihdetaan ja kelloon tehdään paine- ja käyntitesti.
Kvartsikellon paristot kestävät tavallisesti noin kolme vuotta normaalissa käytössä, jonka jälkeen ne on vaihdetta. Älä anna vanhan pariston olla kellossa liian kauaa, jotta siitä ei pääse valumaan happoa, joka voi vaurioittaa koneistoa. Kello ilmoittaa, kun paristot on aika vaihtaa.