Esittelemme kolme kultakelloa ja kolme ikonista henkilöä, jotka niitä käyttävät. Pääpaino on sekä estetiikassa että persoonallisuudessa, puhumattakaan kellojen fyysisestä painosta. Kultakellot jakavat kellojen rakastajat kahteen eri ryhmään, ja me kuulumme todellakin siihen, jotka ovat näiden kaunottarien puolella.
Teksti: Mikael Vallin
Kuvat: Phillips & Alamy & Getty Images
Julkaistu
30.5.2021
Kultakellot ovat intensiivisiä esineitä monesta syystä, vain jo jos miettii pelkästään materiaalin arvoakin. Tämän lisäksi arvoa tuo erehtymätön kultainen kiilto. Kultakellot voi olla röyhkeitä, ylpeitä, vanhanaikaisia ja kovaäänisiä. Kultaiset kellot voivat myös viestiä kunnioitusta, persoonallisuutta ja loputonta rock’n’rollia.
Samoin kuten mitä tulee vaateyhdistelmiin, on meidän vinkkimme, että annat kullan itse muodostaa suuren osan kellon karismasta. Tämän materiaalin voimaa ei tarvitse vahvistaa jalokivillä ja koolla. Monissa tapauksissa tulee kullanarvo melko toissijaiseksi laatukellon kokonaishintakuvassa, koska itse kellon valmistus, malli ja kellokoneiston monimuotoisuus ovat niin vaikuttavia. Erityisesti kun kyseessä on vintage-kellot.
Luonnollisesti ymmärrämme, että nämä kellot jossain tapauksissa maksavat enemmän mitä monet ihmiset ovat valmiita maksamaan autosta. Monet teistä lukijoista ovat kuitenkin siinä elämäntilanteessa, että nämä taideteokset ovat erittäin realistinen ajatus. Jos unelmoit, että jonain päivänä saat tuntea tämän ihanan painon ranteessasi, uskomme, että se tulee tapahtumaan vielä jonain päivänä, jos itse uskot siihen. Ennemmin tai myöhemmin.
Nicolas Cage - Rolex Day-Date
Sen lisäksi, että Nicholas Cage on ollut pääroolissa kuolemattomana hahmona monissa klassisissa elokuvissa, kuten
Leaving Las Vegas, on hän myös kelloasiantuntija. Hänen kokoelmastaan löytyy muun muassa Rolex President Day-Date, joka hänellä oli ranteessa elokuvassa
Kiss of Death vuodelta 1995. Kokoelmassaan hänellä on myös muutamia hillittyjä ja ajattomia Rolex-malleja. Me päätimme olla valitsematta timanteilla täytettyä ja leopardikuviollisella kellotaululla varustettua Daytonaa, joka olisi hyvin sopinut Eddie Murphyn roolihahmolle 1980-luvun elokuvassa
Coming to America. Yhteenvetona voidaan todeta, että Cagen kellokokoelma on yhtä monipuolinen kuin hänen näyttelijänuransa. Jälkimmäinen keskittyy nykyään enemmän anonyymeihin indie-rooleihin.
John Lennon - Patek Philippe Perpetual Calendar
John Lennon ei ole koskaan perustanut painavista luksustuotteista. Tämä Patek Philippe nähtiin hänen ranteessaan juuri hänen 40-vuotis syntymäpäivien jälkeen, joka todennäköisesti oli lahja hänen vaimoltaan Yoko Onolta. Silloin kukaan ei vielä osannut uskoa, että tästä kellosta tulisi kaikkien kellonörttien suurin mysteeri, sillä kukaan ei tiedä mihin kello päätyi Lennonin traagisen kuoleman jälkeen. On vain muutamia asioita, jotka ovat yhtä tyylikkäitä kuin fantastinen kello, jotka eivät pistä silmään kantajansa ulkomuodosta.
John Mayer - Rolex Daytona “John Mayer”
Joskus kellosta tulee kantajansa synonyymi, eli se enemmän tai vähemmän virallisesti kastetaan henkilön mukaan. Paul Newman on yhdistetty Rolex Daytona-malliin, jonka kellotaulu on musta ja lisänäytöt valkoiset, tai valkoinen kellotaulu ja mustat lisänäytöt. Eräästä toisesta Daytona-mallista tuli melkein synonyymi vain yhdessä yössä legendaarisen kitaristin John Mayerin kanssa, joka on myös yksi maailman ehkä tunnetuimmista kellofaneista. Hänen toisessa esiintymisessään HODINKEEsin videopodcastissa Talking Watches, hän näytti kultaisen Rolex Cosmograph Daytona ref.116508 tummalla smaragdinvihreällä kellotaululla. Mayerilla on sen verran painoarvoa kellomaailmassa, että tämän tyyppisten kellojen arvo nousi melkein välittömästi paljon korkeammalle kuin alkuperäinen hinta, joka oli alun perin aika vaatimaton.